Brief van Jacques Gaillot : Januari 2003
   
Vrolijk Kerstfeest, Gelukkig Nieuwjaar
   
 

Partenia

De brief

Notities

Bijbel

Terugblik

Archiv

LInk

email

 

Vrolijk Kerstfeest, Gelukkig Nieuwjaar
 
jours de fêtes Het is de periode van de wensen waarin mensen elkaar graag schrijven, geschenken geven, ontmoeten. De cadeaus hebben daarin hun vaste plaats en geven, samen met de maaltijden, aan families en vrienden de kans elkaar blij te maken. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar waait er een wind van broederlijkheid die de menselijke relaties verwarmt. Het geweld wijkt voor de vrede. Hoe belangrijk is het dan niet ervoor te zorgen dat in die dagen niemand alleen blijft. Ik denk aan bejaarde mensen, aan zieken, gevangenen. Niemand van hen zou zonder bezoek mogen blijven! 
 
Onze wereld wordt door elkaar geschud door ernstige onlusten, door oorlogen verzwakt en altijd weer door ellende overspoeld. Maar het is Gods wereld. God is niet elders. Hij nam het gelaat aan van een mens. Ook als het voor christenen in Betlehem of in Bagdad dit jaar moeilijk is om Kerstmis te vieren, God is onder ons.
 
Iedere man, iedere vrouw onder ons draagt een ster in het hart. De ster van de menselijke waardigheid. Een ster die schittert in de nacht met de woorden 'Vrede', 'Shalom', 'Salam'.
 
Moge de vrede van Kerstmis met u meegaan doorheen het hele nieuwe jaar.  meilleurs voeux